…cum plantăm bulbii de lalele

Laleaua este o planta care, în condiţii de viaţă nefavorabile, supravieţuieşte în pământ prin organele subterane, fiind practic o plantă perenă.

Bulbii de lalele sunt bulbi de toamnă şi se pretează a fi plantaţi în intervalul septembrie – noiembrie, chiar şi în decembrie. Principala condiţie este ca pământul să nu fie îngheţat.

Laleaua se plantează în zone însorite sau parţial umbrite, în gropi adânci de 10-12 cm, iar bulbul se aşează cu discul în jos. Se recomandă ca fixarea bulbului să se realizeze într-un strat de 2-3 cm de pământ mărunţit la baza gropii. În grădinile familiale, distanţele între bulbi se recomandă a fi între 10-20 cm.

În funcţie de grupele din care fac parte, lalelele vor înflori în intervalul martie - mai.

Îngrijirea lalelelor este relativ simplă. Florile rămân pe toata durata lor de viaţă pe plantă. Se recomandă tăierea acestora când încep să se decoloreze pentru a evita ca planta să formeze fruct, ducând astfel energia doar în bulb.

Când frunzele sunt uscate este momentul scoaterii bulbului din sol. Acesta se va curăţa de pământ şi se va depozita în spaţii aerisite, răcoroase, până în toamnă, când se va replanta în alt loc decît cel iniţial.